24 Ağustos 2010 Salı

En İyi 30 Gerilim Filmi



İzlediğim filmlerden yaptığım kişisel listemdir. Gerilim filmi kavramı biraz muallakta kalıyor ama ben bu kavramı korku ve şiddet dozunun daha düşük kaldığı korku filmleri için kullanıyorum. Netice de net bir tanımı olduğunu düşünmüyorum. Ecnebiler" thriller" diyorlar, heyecan kavramını öne çıkarıyorlar.
Öyle bir şey işte korku az, şiddet az, heyecan çok...
Bu arada liste sık sık güncellenmektedir.


1. The Others (Diğerleri) imdb
Sürprizli filmleri seviyorum. Diğerleri, ağır ama merak duygusunun yüksek olduğu bir film. İçinde kan yok, vahşi yaratıklar, şeytanlar yok ama iyi bir olay örgüsü var. İki çocuğuyla yaşayan bir kadının evinde yaşadığı sıradışı olaylar konu edinilmiş.


2. Orphan (Evdeki Düşman) imdb
Orphan'da farklı hikayesiyle dikkat çeken bir film. Yetimhane'den alınan bir çocuğun yeni ailesiyle yaşadıkları konu edilmiş.


3. Awake (Anestezi) imdb
Arkadaşlarım, bu filmi üç numaraya yerleştirmeme anlam veremediler. iyi bir film olduğu hakkında ki müşterek düşüncemizin dışında ben anestezi'nin sıradışı bir film olduğunu düşünüyorum. Film çevrenizle ilişkilerinizi sorgulamanıza neden olacak.


4. Shutter Island (Zindan Adası) imdb
Benzeri bir çok film izlememe rağmen, Zindan Adasını üst sıralara yerleştiren temel faktör finali hakkında izleyenlerin farklı görüşler beyan etmeleri oldu. Dicaprio'lu film farklı bir olay örgüsüne sahip.

5. Seven (Yedi) imbd
Bir seri katil filmi. Yedi büyük günahla ilgili işlenen cinayetler ve iz peşindeki polisler... Daha çok polisiye denilebilecek bir film ama izlediğim dönem beni etkileyen filmler arasındaydı.

6. The Sixth Sense (Altıncı His)
Filmi izleyeli yaklaşık on sene oldu. Tekrar izleyip bir şeyler yazmam gerekir. 


7.1408
Bu filmi beğeneceğimi pek tahmin etmezdim. Gizemli odada bir korku romanı yazarı ve peşi sıra gelişen olayları konu ediniyor. 


8. Identity (Kimlik)
Farklı kimliklerde bir grup insan yolların kapanmasıyla bir motelde kalmak zorunda kalırlar, bir gecelik zorunlu mola bir dizi cinayetle değişir.


9. Psycho (Sapık)
1960 yapımı bir filmi beğeneceğim pek aklıma gelmezdi. Malum bu konuda imdb yeteri kadar acımasız. Ya kültürel farklılık yada jenerasyon farklılığı ama imdb'de ki eski film tutkusunu anlayamıyorum. Sapık ise eski olduğu için değil iyi olduğu ve bir türün mihenk taşı olduğu için bu listede. 


10. Sweeney Todd
Müzikal bir gerilim filmi. Tim Burton ve daimi ekibi Jonny Deep ve Helena Bonham Carter'in vücuda getirdiği filmi keyifle izleyebilirsiniz.


11. Devil's Advocate (Şeytan'ın Avukatı)
12. Van Diemen's Land
13. Vacancy (Boş Oda)
14. Madhouse (Deliler Evi)
15. Faet/Alone (İçimdeki Şeytan)
16. The Last House On The Left (Soldaki Son Ev)
17. Disturbia (Şüphe)
18. The Village (Köy)
19. The Uninvited (Davetsiz)
20. The Bone Collector (Kemik Koleksiyoncusu)
21. The Number 23 (23 Numara)
22. The Machinist (Makinist)
23. Secret Window (Gizli Pencere)
24. The Shining (Cinnet)
25. The Eye (Göz)
26. Küçük Kıyamet
27. Pathology (Kadavra)
28. The Canyon (Kanyon)
29. Welcome to Jungle (Kanlı Orman)
30. Cube (Küp)
31. Phone Booth (Telefon Kulübesi)
32. The Ruins (Lanetli Topraklar)
33. Carriers (Veba)
34. The Unborn (Doğmamış)
35. Boogeyman (Karabasan)
36. After Life (Diriliş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...