11 Temmuz 2011 Pazartesi

Otellerle İlgili Korku Filmleri

Doğayla iç içe, ıssız bir köyde tatil yapmak yada bungalov evlerde belki de ülke dışında bir yerlerde, peki tatilinizi geçirmeyi planladığınız otel ne kadar güvenli? Gece ışıklar sönünce huzur içinde uyuyabilecek misiniz? Uykularınızı kaçıracak otel filmleri burada listeleniyor.



  1) Hostel (2005)
Otel Türü: Yurt Dışındaki Ecnebi Oteli
Hostel, Eli Roth’un yönetmenliğini Tarantino’nun yapımcılığını yaptığını bence korku sinemasının bir başyapıtı.  Avrupa’da gezinen bir grup arkadaşın, güzelliğinin namını duydukları Slovak kızlarıyla kaçamak yapmak için Slovakya’da bir otele yerleşmeleri ve peşinden vuku bulan olayları konu ediniyor. Benzerlerine göre en büyük farkının filmin şok edici mantığı olduğunu söylemem yeterli. Film aşırı derecede şiddet ve vahşet içeriyor. Büyük oranda da müstehcenlik. Özellikle filmin ilk yarım saati aşırı müstehcen.  İkincisi de çekilen film, ikinci filmiyle de ilk filmi aratmıyor.
Temel mesajlar:
1.       Libidonun peşine takılma.
2.       Tanımadığın insanlardan tavsiye alma.

2)  Psycho (1960)
Otel Türü: Çevreden uzak yol kenarındaki ıssız otel.
Alfred Hitchcock’un eski olmasına rağmen her daim izlenebilecek güzel filmi. Polisten kaçan genç bir kadın, yol kenarındaki ıssız bir otele yerleşir. Otelde kendisinden başka kimse kalmamaktadır. Otelin karşısındaki metruk binada ise otel sahibi ve annesi yaşamaktadır. Ed Gein isimli seri katilden öykünerek çekilmiş, korku sinemasında bir türün atası diyebileceğimiz filmdir.
Temel mesajlar:
1. Kadın başına üstelik gece yola çıkılmaz.
2. Bir yerde işler ters gitmeye başladığında tereddütsüz tüymek lazım.

3) Vacancy (2007)
Otel Türü: Yol kenarındaki otel.
Zorunlu olarak kaldıkları motelin sahiplerinin pek de konuksever olmadığını anlayan genç çift otelde bir hayatta kalma mücadelesi verirler. İkincisi de çekilen oldukça sürükleyici bir filmdir.
Temel mesajlar:
1. Arabanın bakımını yaptır.
2. Bir yerde işler ters gitmeye başladığında tereddütsüz tüymek lazım.

4) The Shining (1980)
Otel Türü: Kuş uçmaz, kervan geçmez ıssız otel.
Stanley Kubrick imzalı korku gerilim filmi. Kış boyunca büyük bir otele bekçilik yapacak ailenin yaşadıklarını konu edinmiş. Ailenin yazar olan babası geçmişi karışık ıssız otel içinde yavaş yavaş aklını kaybedecektir. Bir çok korku filmi klişesini bir arada bulunduran, hatta benim biraz da gotik bulduğum bir korku filmidir.
Temel mesajlar:
1. Geçmişi karanlık mekanlarda takılmamak lazım.
2. Medeniyetten uzak mekanlarda bulunmamak gerekir.

5)  Frontire(s) (2007)
Otel Türü: Fransa sınırında ıssız otel.
Xaviers Gens’in Hostel’e selam gönderdiği filmidir. Fransa’da bir protesto’dan kaçan beş kişiden biri yaralanınca planlar değişir. Arkadaş grubu sınırda bir otelde buluşmak için sözleşir. Otel ise Nazi sempatizanı bir aile tarafından işletilmektedir. Film bence üç filmle benzerlik taşıyor. Giriş; La Haine, Gelişme; Hostel ve Sonuç: Teksas Kaliamı. Cinsellik içeren müstehcen sahneler ve aşırı şiddet hatta vahşet içermektedir.
Temel mesajlar:
1.  Libidonun peşine takılma.
2.  Tek müşterisi olunan otelde kalınmaz.

Diğer Filmler;
6) Identity (2003)
Yağmur yağınca kapanan yollar, bir grup insanı zorunlu olarak bir motelde buluşturur. Fakat bir gecelik zorunlu motel konaklaması oldukça sıradışı geçecektir. Konuklar teker teker ölmektedir. Cinayetleri işleyenin kim olduğunu bulmak ise hiç kolay olmayacaktır. İsterseniz kendiniz deneyin. Diğer filmlerden farklı bir yeri olan beğendiğim bir filmdir.

7) 1408 (2007)
Stephen King’e ait bir hikayeden uyarlanan film. Kalanın öldüğü gizemli bir otel odası hakkında. Otele gelen bir korku romanı yazarı odaya gelir ve olaylar gelişir.

8) Fritt Vild (2006)
Karlar içinde bir film. Kayakçı gençlerden birinin ayağının kırılmasıyla gençler terk edilmiş bir otele yerleşirler. Otelin karanlık bir geçmişi vardır. Filmin tamamını izleyemedim.  Fakat oldukça bilindik bir hikayesi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...