8 Nisan 2011 Cuma

imdb top 250'de 2011 yapımı ilk film...

Bu da benim ilgi alanım bu listeyi takip etmeyi seviyorum. Bu arada bakarken 2011 yapımı bir filmin listede yer aldığını gördüm. Şu an; top 250'de 5663 oy ile 8.3 puanda ve 107. sırada... Hatta an itibariyle Dram filmleri sıralamasında 9.0 puanla 4. sırada... Filmin genel puanı ise 9.3...


61. Berlin Film Festivalinde Altın Aslan ödülünü kazanmış

"Jodaeiye Nader az Simin" isimli film, 16 martta gösterime giren bir İran filmi. 
Filimadami; filmin konusunu,
"Simin, kocası Nader ve kızı Termeh ile beraber İran'dan gitmek istemektedir. Gereken tüm ayarlamaları yapmıştır. Fakat Nader bu konuda kararsızdır. Çünkü, alzheimer hastası babasını geride bırakacak olmanın endişesini taşımaktadır. Bu nedenle, hep birlikte yapacakları seyahati iptal etmeye karar verir.

Nader'in kararı yüzünden, Simin ona boşanma davası açmak ister. Talebi reddedilince, Nader'i bırakıp ailesinin evine taşınır. Termeh, annesinin yakında döneceği umuduyla babasıyla kalmayı seçer.
Nader, bu yeni yorucu durumla baş etmekte zorlanır. Ayrıca babasına bakması için Razieh adında genç bir kadını işe alır. Bu genç kadın hamiledir ve işi kocasının haberi olmadan kabul etmiştir. Bir gün, Nader eve geldiğinde babasını evde yalnız ve masaya bağlanmış bir şekilde bulur. Razieh döndüğünde, olaylar karışır. Bu olayların trajik sonuçları ise hem Nader'in hayatını parçalayacak hem de Termeh'in babasıyla ilgili düşüncelerini değiştirecektir."
şeklinde açıklamış.

İlerleyen günlerde film listede kararlı yerini bulacaktır. İstatistikler ve aldığı ödül yapımın iddaalı olduğunu söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...