9 Mayıs 2011 Pazartesi

Bilinmeyen Sinemalar Film Festivali

11-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul'da pek de alışık olmadığımız türden bir film festivali gerçekleşecek. Dünyanın en az gelişmiş 48 ülkesinden, 36 film yayınlanacak. 


Angola, Mali, Ruanda, Senegal, Bangladeş, Bhutan, Çad, Burkino Faso, Moritanya gibi ülkelerin normal şartlarda Türkiye'de sinemada yada televizyonda rastlamayacağınız. İnternet aramalarında bile güçlükle bulacağınız, torrentlere bile pek düşmeyen filmlerini izlemek isterseniz, festival tam size göre. 


Filmler; Kadıköy Moda Sineması, Beyoğlu Sineması ve Zafer Tarık Tunaya  Kültür Merkezi'nde 14.00, 16:30 ve 19:00 olmak üzere üç seansta gösterime girecek.


Toplumsal Hafıza, Güncelin İzinde, Belgesel Gözü, Panorama, Derin Bakış olmak üzere beş ana başlıkta sınıflandırılan filmlerin ücretsiz gösterildiklerini de belirtmem gerekir.


Festival hakkında daha fazla bilgi edinmek için;
http://www.bilsinfest.org/

Benim gözüme takılan filmler ise şunlar oldu;

Bamako 
Mali'nin başkentinin adını taşıyan film Afrika'nın siyasi ve iktisadi yapısıyla ilgili bir dram.
Festival sayfası
Imdb Sayfası

Kara Kız - La noire de 
Senegalli bir genç kadının hikâyesini anlatan Kara Kız, kolonyalizm sonrası Avrupa’daki ırkçılığa ve kolonyal eğilimlere sert bir bakış getiriyor.
Festival sayfası
Imdb sayfası

Boş Şehir - Na Cidade Vazia
Angolalı yönetmen Maria João Ganga’nın filmi, ülkenin yakın tarihindeki kırılma hakkında dramatik bir hikâyeyi perdeye taşıyor.
Festival sayfası
Imdb sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...