4 Temmuz 2011 Pazartesi

Şike Hakkında Filmler

Şu an gündemde olan bir konu olduğu için şikeyle ilgili filmlerden bir derleme yapıyorum. Bu konuda iddialı değilim fakat rastladıkça listeyi güncellerim.


The Longest Yard (En Uzun Mesafe)
Paul Crewe, eski bir amerikan futbolu oyuncusudur ve aşırı hız yüzünden cezaevine düşer. Şike iddaaları yüzünden oyunculuk kariyeri biten Paul'un pek seveni yoktur ve gardiyanlara karşı bir Amerikan futbolu takımı kurması istenir. Filmin bundan sonraki kısmı eğlenceli. Ben başrolünde Adam Sandler olan 2005 yapımı filmi izledim. Aynı film daha önceden 1974'de çekilmiş.

Mean Machine
Senaryosu "The Longest Yard"a feci derecede benzeyen film. Kontrol edince hikayenin aynı olduğunu teyit etmiş olduk. The Longest Yard Amerika'da; Mean Machine ise İngiltere'de geçiyor. Haliyle Amerikan futbolu yerine futbol hikaye konusu edilmiş. Action Filmlerden tanıdığımız Vinnie Jones ve Jason Statham oynuyor. The Longest Yard kadar keyif vermese de fena film değil.

Diğer Filmlerden (Spoiler tehlikesi vardır)
On the Water Front (Rıhtımlar Üzerinde) filminde Marlon Brando'nun eski bir boksör olduğunu ve şike yüzünden boksu bırakmak zorunda kaldığını öğreniriz. 
Guy Ritchie'nin Snach (Kapışma) isimli filminde de Çıplak el boks şampiyonu Mickey O'neil'a (Brad Bitt) şike teklif ediliyordu. 
Tarantino'nun Pulp Fiction filminde boksöre (Bruce Willis) şike teklif ediliyordu. 
Martin Scorsese'ın Raging Bull filminde de Jake La Motta (Robert De Niro) Fox ile olan maçında da şike yapıyordu.


İzlemedik ama şikeyle ilgisi varmış...
1. Speed Racer (2008)
2. Rudo y Cursi (2008)
3. Even Money (2006)
4. Somebody Up There Likes Me (1956)
5. Pat and Mike (1952)
6. Quiz Show (1996)
7. Jail (2009)


Sizinde hatırladıklarınız varsa, bize hatırlatınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...