27 Kasım 2011 Pazar

Hard Candy (2005)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 7.2


Hard Candy, bir mekanda iki kişiyle tamamlanan filmdir desem hata etmiş olmam. Film ağırlıklı olarak bir evde ve biri ondört yaşında bir genç kız olan Hayley ile otuziki yaşında bir fotografçı olan Jeff arasında geçiyor.

Film pedofili, kişisel adalet ve internetle iletişim gibi üç temel konuya değiniyor. Jeff, sohbet odasında tanıştığı Hayley ile bir kafede buluşur ve sonra Jeff'in evine giderler. Hayley, Jeff'in yakın zamanda öldürülen bir genç kızın katili olduğunu düşünmektedir. Bunu anlamak için Jeff'i kendince sorgulayacak ve ona kendince cezalar verecekir. Diyaloglar yer yer uzasa da film seyir keyfini korumaktadır. Bir iki yerde mantık hatası olduğunu düşünebilirsiniz. Onu da artık görmezden gelmeniz gerekecek. Ben finalini beğenmedim. Biraz aceleye gelmiş gibi. Her halde gerçek hayatta öyle olmazdı.

Filmi biraz Misery'e benzettim. Konu olarak da 2010 yapımı "7 Days" filmine benziyor. Filmlerde fazla aksiyon aramayanlara tavsiye edebileceğim bir gerilim. Konusu gereği müstehcenlik var. Rahatsız edebilecek sahneler var.  Imdb puanının yeterli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...