29 Aralık 2011 Perşembe

Ayat Ayat Cinta (2008)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 6.5  

Sevgi ayetleri, 2008 yapımı bir Endonezya filmi. Sinema ile ilgili bir dernek vasıtasıyla filmden haberim oldu ve ilk kez bir Endonezya filmi izlemiş oldum.

Bir iki film izlemekle bir ülke sineması hakkında fikir yürütülmez ama ben biraz Hint, biraz da Amerikan sinemasına benzettim ama Türk sinemasına da benzemiyor değil. Hikaye, El Ezher üniversitesinde okuyan Fahri isimli bir Endonezyalı genç ile ilgili. Fahri, evlilik çağına gelmiş bir gençtir. Çevresinde ki kızlar onunla evlilik hayali kurmaktadır. Komşusu Maria, üniversiteden arkadaşı Nurul ve onu uzaktan uzağa seven Noura, kendisini çevreleyen bu sevgi çemberinden habersiz olan Fahri, gönlünü birine açınca, diğerleri kalbi kırık birer aşık olacak başlarına türlü türlü musibetler gelecektir. İki aşk arasında çırpınan bir adam, zaruretler, yalan dolan ne ararsan var filmde. Türlü duygularla izlemek mümkün. hanımlarında pek tasvip edeceğini sanmıyorum. Yok artık bu kadarı da olmaz diyebilirsiniz.

Film ortalama bir filmdir, iyi yada kötü diyemem. Hikaye içinde bir de Türk karakter var. İkbal dayı adında, yahu  Türkiye'de kaç tane İkbal vardır ki? Onu geçtim İkbal dayı, bildiğin Endonezyalı, çekik gözlü... Film oyuncu seçiminde sınıfta kalmış bence, bir kaç karakterde gereksiz yere karikatürize edilmiş, dram çekiyorsan bence oyuncuları olduğu gibi bırakmak iyidir. Abartmamak daha iyi, daha samimi oluyor.

Velhasılı kelam, oturup ailece izlenebilir ama çocuklarla izlemeyin netice de evlilikle ilgili, çocukların kafasının karışmasını istemeyiz değil mi? Müstehcen bir sahnesi yada kötü konuşması yoktur. Imdb puanı yeterlidir. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...