7 Aralık 2011 Çarşamba

Brief Encounters (1945)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 8.1

1947 yılında üç dalda Oscar'a aday olmuş ve 1946 yılında Cannes Film Festivali'nden ödülle dönmüş yönetmenliğini David Lean'ın yaptığı romantik bir filmdir.

Film, tren istasyonunda tesadüfen tanışan evli bir kadınla evli bir adamın yasak aşkını konu ediniyor. Kadın Laura Jesson, haftalık alışverişini yapmak ve sinemaya gitmek için oraya gitmiştir. Adam, Alec Harvey ise bir doktordur ve bir arkadışının izin gününde onun yerine geçmek için oradadır. Tesadüfen tanışan bu çiftin bir süre sonra birbirlerine karşı ilgisi artacaktır. Aldatma psikolojisi üzerine bir başyapıt diyebilirim. Film kadının gözünden aktarılmış. Kadın kocası ve yasak aşkı arasında güçlü bir çatışma yaşayacaktır. Özsaygı, güven ve namus gibi kavramları sorgulayacaktır. Film ağırlıklı olarak kadının iç konuşmalarıyla geçiyor.

Filmin sürükleyici ve kendini izletiyor. Hikaye ise hiç bir zaman eskimeyecek bir konudan seçilmiş. Konusu ilginizi çektiyse izleyin derim. Imdb puanı benim için birazcık fazla ama yine de aksini söylemem. Müstehcen sahnesi yoktur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...