25 Ocak 2012 Çarşamba

Rundskop / Bullhead (2011)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 7.6

84. Akademi Ödülleri'nde En iyi yabancı film adaylarından Belçika filmi. Bir çok festivalde gösterilmiş ve ödüller kazanmış.

Belçika'da hayvan piyasasını kontrol eden bir aile ilgili. Bu aile hem hayvan piyasasını kontrol etmekte hem de hayvanların verimini arttırmak için yasa dışı olarak hormon kullanmaktadır. Godfather'da gördüğümüz mafya/aile kavramı daha basit bir şekilde bu filmde de görülmektedir. İşlenen bir cinayet, aileyi zanlı durumuna düşürecek ve polis takibine takılmasını sağlayacaktır.

Hikaye aile üzerinden ilerlemiyor. Filmin bir kahramanı var. Ailenin küçük oğlu, Jacky, ailenin alacak verecek işlerini görmektedir ve agresif bir yapısı vardır. Hikaye buradan sonra geçmişe gidecek ve acı dolu bir dramı seyirciyle paylaşacaktır.

Senaryo çok orijinal, filmin sıradışı bir hikayesi var. Biraz da ahlakçı bir bakış açısı mevcut. Eden bulur, yapma etme dünyası gibi... Seyirci filmden şu dersi muhakkak almalı "Çocuklarınıza merhamet nedir? Öğretin!" Hikayenin arka planın da ise Belçika'nın etnik kompozisyonuna vurgu yapılmaktadır. Birbirini pek sevmediği belli olan iki etnik grup; Valonlar ve Flamanların birbirine bakış açısı yansıtılmaktadır.

Oturup ailece izleyeceğiniz bir film olduğunu sanmıyorum. Bir kaç müstehcen sahne var. Puanını hak eden, özgün bir yapım olmuş. Tek eksikliği hikayenin zaman zaman ağırlaşması. Hareketli filmleri sevenlerdenseniz sıkma ihtimali vardır. İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...