26 Ocak 2012 Perşembe

Sweet Smell of Success (1957)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 8.2

Başarının tatlı kokusu, 1957 yapımı bir kara film.

Kara filmlerin ana temalarından suç farklı bir şekilde işlenmiş. Bir gazeteci olan JJ. Hunseckerin kız kardeşi Susan, bir caz müzisyeni olan Steve Dallas ile duygusal bir ilişki içindedir. Abi JJ. bu ilişkiye pek sıcak bakmamakta fakat kız kardeşiyle konuşmak yerine arkasından iş çevirmeyi tercih etmektedir. Steve Dallas'ı kız kardeşinden ayırmak için gazeteci abi yardımcısı olan Sidney Falco'dan yardım alacaktır. Falco'nun, Steve Dallas için kurnazca planları vardır. Abi ve yardımcısının bu planlarının sonuçları çerçevesinde film ilerlemektedir.

Hikayenin kahramanı planları devreye sokan Sidney Falco'dur. Falco, menfaatlerine süreklilik kazandırmak isteyen bir adamın neler yapabileceğini gösterirken bunu fazla karikatürize etmeden ve oldukça olağan bir şekilde yansıtmaktadır. 

Film, benzerlerine göre daha vasat bir hikaye üzerinde ilerliyor. Kara film sevmeme rağmen bu filmden pek hazzetmedim. Sanırım hikayenin gizeminin pek merak uyandıracak cinsten olmayışından kaynaklanıyor. Ben pek beğenmesemde beğeneni çoktur. Müstehcenlik yoktur. Siyah beyazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...