12 Şubat 2012 Pazar

Vivre sa vie (1962)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 8.0 


İzlediğim ilk Godard filmidir. 12 kısım tekmili birden, bir kadının hikayesini anlatır. 

Montaigne’in "Her şeyini başkalarıyla paylaşsan da özünü hep kendine sakla"  sözüyle başlayan film; birbiriyle konuşan ve ayrılmak üzere olan bir çiftin konuşmasıyla başlar. Nana ve Paul ayrılmaktadır. Kamera çiftin sırtını çeker, arada aynadan silüetler seçilmektedir. Paul, Nana’yı oyuncu olmaktaki ısrarı nedeniyle suçlar. Nana ise Paul’e onun için özel biri olmadığı konusunda suçlayacaktır. Ayrılık kararının ertesinde Nana, Paul’den ikibin Frank ister.

Nana’nın hikayesi evinin kirasını ödeyemeyen ve bu yüzden evinde kalamayan, aynı zamanda oyuncu olmak isteyen ve bunun için girişimlerde bulunan bir kadının hikayesidir. Hayatın bu zorlukları arasında yeni yüzlerle tanışcaktır. Gidip geldiği tüm noktaların ve yaptığı tüm işlerin sorumluluğunu alan bir kadındır Nana.

12 kısımlık hikaye, kendini  izletmekte ve merak uyandırmaktadır. Yönetmenin sıradışı anlatımı alışmamış bünyelere farklı gelebilir. Arada felsefi konuşmalar ve edebi öykülerinde yer aldığı filmde orta karar bir drama havasındadır. Arada müstehcen sahneler vardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...