6 Haziran 2012 Çarşamba

4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007)


Imdb Puanı: 7.9  

Bu yazı filmle ilgili seyir keyfini kaçıracak ayrıntılar içerir. Ecnebicesi Spoiler içerir.

Filmi Hürriyet Pazar ekinde Ahmet Hakan tavsiye ediyordu. Açıkçası Hürriyet okumam fakat okuyan bir arkadaşım vasıtasıyla karıştırırken denk geldim ilgili yazıya. Ahmet Hakan, bu filmi iktidar milletvekillerine tavsiye ediyor. Film hakkında az çok fikrim vardı, tamam dedim kürtaj mevzusuna Ahmet Hakan ayarı geliyor. Bakarken görmemek buna denir. İktidar milletvekilleri bu filmi izleyip güya fikir değiştirecek amma film iktidarın politikasını neredeyse destekler durumda.

İki üniversiteli oda arkadaşından biri olan Gabita, hamile kalmıştır ve doğumu gerçekleştirmek istememektedir. Bu yüzden ortak arkadaşları vasıtasıyla bir doktor bulurlar ve oda arkadaşı Otilia onun için bir otel odası ayarlar, doktorla aralarında uzun bir tartışma geçer. Doktor, çocuğun büyük olduğunu ve bu paraya bu işin yapılmayacağını söyler, üstelik tıbbi sakıncaları da vardır. Nihayet bu konularda uzlaşırlar ve doktor kürtajı yapar. Otelia, Gabita'yı bırakıp erkek arkadaşının evindeki davete katılır fakat aklı arkadaşındadır. Odaya döndüğünde Gabita düşüğü gerçekleştirmiştir. Cenin banyoda havlunun arasındadır. Küçücük bir bebek öldürülmüştür.Şimdi bu bebekten kurtulmanın zamanı gelmiştir. Nihayet bir binanın çöplüğüne atılır cenin. Filmin sonunda iki arkadaş bir otelin restoranında karşılıklı yemek yerler.

Şimdi ne anlayalım bu filmden, kürtaj yasağı yanlıştır mı anlayalım. Sen git o yerde yatan bebeği görme, kürtaj yasağını gör. Sen ilişki de korunmanın önemini görme, kürtaj yasağını gör. Eğer filmin sonunda kadın otel odasında ölseydi, Ahmet Hakan'ın amacına hizmet ederdi. Fakat onun amacına hizmet etmiyor, çünkü o anne  yine kürtajını yaptırıp masasında yemeğini yiyiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...