2 Haziran 2012 Cumartesi

Ravenous (1999)


Imdb Puanı: 6.9 

En iyi 500 korku filmi isimli listede rastladığım, tarihi bir hikayeyle korku türünü birleştirmiş enteresan bir film.

Yüzbaşı John Boyd, Meksika-Amerika savaşında düşman birliklerinin arasına sızıp karargaha girebilmeyi başarmış bir askerdir. fakat Boyd üstleri tarafından pek sevilmemektedir ve Kaliforniya'da ki Spencer Kalesi'ne gönderilir. Kale Meksika-Amerika arasındaki sınır üzerindedir ve personeli on kişiden oluşmaktadır. Bir gün kaleye soğuktan donan bir yabancı gelir ve hayatta kalmak için bir mağaraya sığınıp birbirlerinin etini yemek zorunda klan bir grup içinde olduğunu söyler. Karakoldaki bir grup mağarayı bulmak için yola çıkar.

Film, tarihi bir film gibi başlıyor. Sonra işin rengi değişiyor. Hikaye, bir Kızılderili miti olan Weendigo'dan besleniyor. Ve insan etinin lezzeti gibi sapkın bir nokta üzerinde yoğunlaşıyor. Üstelik filmin kötü adamı bu gibi sapkın davranışları engelleyen erdemin bir tür zayıflık olduğunu söylüyor.

Değişik bir filmdi. Farklıydı ama ne gerek vardı demeden edemiyor insan. Değişik türde korku filmi arayanlara tavsiye etsem de korku namına bir şey olmadığını da söylemek isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...