10 Temmuz 2012 Salı

Polytechnique (2009)


Imdb Puanı: 7.3    

Okul'da şiddet ile ilgili filmleri izlemeye devam ediyorum. Bu kategoride dikkat çeken film, Kanada'da bir çok festivalden ödülle dönmüş.

Gerçek bir hikayenin kaynaklık ettiği film, 6 Aralık 1989 yılında yaşanan Kanada Montreal Polytechnique okulu katliamını görselleştirmiş. Film, baskın sahnesiyle başlıyor ve olaylar başa dönüyor. Katilin iç dünyası ve yanlış mantığına dikkat çekiliyor.

Filmin kendine ait bir dili var. Bu dilin dışına çıkmıyor. Siyah beyaz çekilen film, oldukça ağır ama sıkıcı olamayan bir şekilde ilerliyor. Fazla inişler ve çıkışların olmadığı film, ortalama bir heyecanda ve oldukça sakin ilerliyor. Üç karakterin ayrı ayrı olayı ne şekilde yaşadığı aktarılıyor. Enteresan kamera hareketleri ve özellikle dik çekilen sahneler, karakterlerin iç dünyasına bir gönderme yapıyor gibi. Kimi zaman uzuyan sahneler ise türün diğer filmi "Elephant'i" hatırlatıyor.

Elephant'i beğendiyseniz bu filmi de beğenirsiniz. Bu arada yönetmen Denis Villeneuve, bence sinema tarihinin en etkileyici filmlerinden biri olan "Incendies'ın" da yönetmeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...