3 Ağustos 2012 Cuma

Calvaire (2004)


Imdb Puanı: 6.3 

Adı Fransızca "Calvaire" İngilizce "The Ordeal" Türkçe ise "Cefa, Eziyet" olarak çevrilebilir. Türü ile ilgili bazı festivallerden ödülle dönmüş, son dönem Fransa - Belçika - Lüksemburg ortak yapımı psikolojik gerilim, korku filmi.

Mark Stevens, karavanıyla şehir şehir gezerek müziğini icra eden bir şovmen şarkıcıdır. Son ziyaretini gerçekleştirdiği huzur evinden ayrılıp, bir noel kutlamasında bulunmak üzere yola koyulmuştur. Fakat bastıran yağmur onu yolda bırakmıştır. Bu sırada koyununu kaybetmiş Boris adında köylü ile karşılaşmış ve onunla yakınlarda bulunan bir otele gitmiştir. Otel, atıl durumdadır ve sahibi Bartel, Mark'a yardımcı olmak istemektedir. Issızlığın ortasındaki bu otelde Mark için sıra dışı olayla vuku bulacaktır.

İnsan kaynaklı korku filmleri içinde yer alan film, korkutuculuktan uzak ve herhangi bir sürprizi bulunmamaktadır. Hikayede insan doğasının kabullenmeyeceği ve rahatsız eden cinsel yönelimler mevcut. Bu yüzden herkese tavsiye edemem. Üstelik özellikle ilk yarım saat hikaye çok yavaş ilerliyor. Filmin genelinde bu ağır hava hakim.

Wolf Creek ve Misery filmlerini beğendiyseniz, muhtemelen bu filmi de beğenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...