16 Eylül 2012 Pazar

Orions belte (1985)



Imdb Puanı: 7.0   

1985 yılında Norveç'in ünlü film ödülü Amanda'nın sahibi olmuş gerilim- aksiyon tarzında ilgi çekici bir film.

Filmler tanışmam, aslında Arktik ve Kuzey Buz Denizi ile ilgili meraımdan kaynaklanıyordu. Filmin hemen hemen tamamı Kuzey Buz Denizi ve onu çevreleyen coğrafyada geçiyor.

Tom janson, Sand Hook isimli gemiyle Svalbard'a yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Fakat yasa dışı yük taşımacılığı onun için daha cazip görünmüştür. Kuzey buz denizinde teslimatı yapılacak bir buldozer bulunmaktadır. Bu arada Svalbard'da ki Rus varlığı adada ki Norveçlileri rahatsız etmektedir. Issızlığın ortasında yol alan gemi Rus ve Norveç çekişmesinin varlığını üzerinde hissedecektir.

Film durgun başlıyor. Sonrasında ilgi çekici bir aksiyon yükleniyor. Ortalarında mükemmel bir dinamizm kazanıyor ve bunun üstüne ne olacak sorusunu akıllara kazıyan bir gerilim yükleniyor. Nihayetinde sonuçta benim için çok tatmin edici olmasa da ortalama bir sonla film tamamlanıyor.

Svalbard adası ve çeveresini doğal olarak tanıma şansı veren filmin büyük kısmı dış mekanlarda çekişmiş. Film boyunca adanın ve çevre adaların doğal yapısını keşfetme şansınız oluyor.

Türünün nadide filmlerinden biri, özellikle bölgeye merakı olanların izlemesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...