3 Ekim 2012 Çarşamba

Black Narcissus (1947)

Black Narcissus (1947) on IMDb
İngiliz sinemasının dikkat çeken yapımlarından biri. En iyi sinematografi dalında Oskar ve Altın Küre sahibi. Empire 500, They Shoot Pictures gibi bir çok film seçkisinde yer alıyor.

Rahibeler tarafından idare edilen bir yardım cemiyeti, Hindistan'da bir dağ köyünde görev yapmak için davet edilirler. Beş rahibe, Darjeling yakınlarındaki köye bir okul, kilise ve sağlık ocağı kurmak için yola çıkarlar. Bölge yöneticisi rahibelere karşı oldukça naziktir. Fakat 3500 metre yükseklikte bulunan köyün durmak bilmeyen rüzgarlı havası ve bir kaç kişiyle kurulabilen sınırlı iletişim  rahibeleri içten içe yalnızlığa itmektedir.

Mekanın kişiler üzerinde oluşturduğu gerilimle ilgili iyi bir film. Bu yönüyle "The Shining"e benzetebiliriz. Rahibelerin kişisel deneyimlerini aktarırken bir hikaye çeşitlemesine gidilmiş ve hikaye ortalama bir sürükleyicikte, fakat sıkıcı değil.

Göz alıcı bir manzara ve sıra dışı renklerin yer aldığı filmin neden sinematografi ödülü aldığını anlamak güç değil. Elimdeki kitapta filmin tamamının stüdyoda çekildiği yazıyor. Oldukça şaşırtıcı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...