12 Aralık 2013 Perşembe

2014 Akademi Ödülleri Yabancı Film Adayları


Bence Oscar'ın en ilgi çekici bölümü yabancı film adayları. Ödülü kazanan filmler kadar aday filmler ve özellikle finale kalan adaylar ilgi çekiyor.

Türkiye'nin bu konuda maalesef henüz kayda değer bir başarısı yok. Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun filmi ilk elemeyi geçsede ikinci elemede beş film arasına giremeyerek elendi. 1990 yılında  Umuda Yolculuk filmi kadrosu büyük ölçülerde Türk oyunculardan oluşmasına, bir kısmının Türkiye'de çekilmesine ve büyük oranda filmde Türkçe konuşulmasına rağmen bir Türk filmi değil İsviçre filmi olarak ödülü kazanmıştır. (Yönetmen İsviçrelidir.)

Ödüller hakkında her şey söylenebilir. Neden alamıyoruz hakkında da hatta bu hiç önemli olmayabilir. Yine de ödülü alan yönetmen ve ülke için sinema severler arasında az çok bir bilinirlik sağladığı bir gerçekliktir.

Bu sene Kelebeğin Rüyası aday adayı olarak ödül bekliyor. Filmi izlemedim o yüzden fikrim yok. İran, Danimarka ve Belçika'nın aday filmlerini izledim. Özellikle İran ve Danimarka'dan ümitliyim fakat İran'a bir kez daha ödül gider mi orası ayrı mesele.

Sözün kısası bu senenin aday adaylarını merak edenler

2014 Akademi Ödülleri Yabancı Film Aday Adayları 

linkini tıklasın. Sağ olsun bir Imdb kullanıcısı filmleri bir araya getirmiş. Beni de bir araya getirme zahmetinden kurtarmış.

Eğer filmlerden bir kaçını izleyen varsa tahminlerini yazabilir, film tavsiye edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...