1 Ocak 2011 Cumartesi

2010'un Filmleri

Bir çok film gösterime girdi; izlediklerimizde oldu, kaçırdıklarımızda... Sonradan bakındıklarımızda...
Bakalım oltamıza hangi filmler takılmış.



İYİLER


1. Shutter Island (Zindan Adası)
Bence zamanını aşan bir film. Bir çok benzeri olmasına rağmen özellikle finaliyle akılları karıştıran bir film. Bu yönüyle bile takdire şayan. İzlemeyenler listesine alsın.


2. A Prophet (Bir Peygamber)
Fransa'da cezaevine düşen bir Arap gencinin mafya içinde yükselişini konu edinen, son derece gerçekçi bir film. Bu türü sevenlere özellikle tavsiye edilir.


3. Inceptions (Başlangıç)
Tarz meslesi bir yerde. Film fena değil ama ben müptelası kategorisine giremedim. Fikir güzel, konu güzel ama ben bir bilimkurgu izleyicisi değilim. Buna rağmen beğendiğimi söyleyip, bu mevzuyu uzatmıyorum. Ha Matrix mi? Bence Matrix'ten iyiydi...


4. The Social Network (Sosyal Ağ)
Sloganıyla beni kalbimden vuran filmdir. "Bir kaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş edinemezsiniz" ben bu sloganı okuyunca başarı yolunda ilerleyen ve önüne çıkan engelleri aşan bir adamın filmini izleyeceğimi sandım ama adam bir numara kaypak, yalancı ve öküz çıkıverdi. Neyse teferruatlarına girmeyelim ama bu film bir başarı hikayesi değildir. Silik, asosyal ve pasif bir tipin başkalarının fikirlerini araklayarak ve bilgisayar bilgisini de kullanarak geliştirdiği projenin hikayesidir. Siteye üye olabilirim ama Mark gibi bir adamın arkadaşı olacağımı sanmam. Filmi izleyin ve arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirin...


5. Scott Pilgrim vs. the World
Bir kızla çıkmak için onun belalı eski yedi sevgilisiyle mücadele etmek zorunda kalan Scott'un macerasını izleyeceksiniz. Film bir Ateri oyununun sinema versiyonu gibi. Son derece absürt, biraz da Shaolin Soccer tadında... Değişiklik yapmak isteyen herkese tavsiye edilir.


6. The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)
Lisbeth adında ki asosyal ve şartlı tahliye altındaki genç kızın, Mikael adındaki gazeteciyle yolları kesişir ve kırk yıl önceki bir cinayetin izini sürerler. İz sürme filmleri içinde iyi bir yeri olduğunu düşündüğüm son derece sürükleyici bir film. İzlemeden önce aşırı müstehcen sahneler içerdiğini belirtmem gerekir.


7. Şeytan (Devil)
Shyamalan'ın yapımcılığı yaptığı ve öyküsünü yazdığı film. Kısıtlı mekanda iyi iş çıkarmış ortaya. Artan bir merak duygusu hakim. Bir asansör'de mahsur kalan beş kişinin akıbeti ne olacak sorusuna cevap aranan filmdir. Beğenilmiştir. Bir gerilim filminin ötesinde kanlı sahnler mevcuttur izlerken dikkate alınmasında fayda var.


8. Ejder Kapanı
Amerikanvari bir Türk polisiye-gerilim filmi. Sürükleyicidir. İyi bir kadrosu vardır. İzlenebilir.


9. New York'ta Beş Minare
Merakla beklenen film hakkında çok yazıldı, çizildi. Ortalamanın üzerinde ama çokça abartılacak bir film değil. İslamafobia karşıtlığıyla dikkat çeken bir film.


10. Black Swan (Siyah Kuğu)
Natalie Portman'ın oyunculuk dersi verdiği film. Bir balerinin büyük rolü kapmak için sarf ettiği çabayı ele alıyor. Tabii bu çaba bazı olayları da beraberinde getiriyor. Film ağır ilerliyor ama sıkıcı değil. Fazla küfürlü konuşma ve bir hayli müstehcen sahne var. İzlemek isteyenler bunu da göz önünde bulundurmalı.




ORTADAKİLER


11. My Name is Khan
Asperger Sendromlu Hintli Rizvan Khan'ın 11 Eylül öncesi ve sonrası Amerika'da yaşadıklarını konu edinen, islamafobia ile ilgili Hint filmi. Süre uzun hikaye sonlara doğru sıkıyor ama izlenebilir.


12. Stone (Şantaj)
Türkçe'ye neden şantaj diye çevrildiğini merak ettiğim film. Olaylar son derece sürükleyici başlıyor ama finali aynı seviyede değil. Kadrosu çok iyi ama maalesef beklenileni verememiş. Fena değil. İzleyenler için not müstehcen sahneler barındırır.


13. Buried (Toprak Altında)
Bir kamyon şoförü Irak'ta saldırıya uğrayan konvoyun içindedir ve kurtulur kendini bir tabutun içinde bulur. Filmin tamamı tabut içinde geçiyor. Şoför kurtulmak için sürekli telefon bağlantıları kuruyor. Başka hiç bir mekan kullanılmaması ve başka oyuncu olmaması açısından ilginç bir film. Genellikle filmin karanlıkta geçmesi ise en olumsuz tarafı. Yine de izlenebilir.


14. Büşra
Türbanlı bir kızla aykırı bir yazarın hayatlarını keşiştiren sıradışı bir film olmuş. Ortalama bir filmdir. ben merakla izlemiştim.


15.Eşrefpaşalılar
Kabadayıların bol olduğu mahalleye gelen yeni imam halim selim bir adamdır. Fakat mahallenin karakterini şekillendirecektir. İmam karakterini sönük buldum. Film fena değil. Ailece izlenecek türden.


16. Recep İvedik 3
Herkesin güldüğü fakat kimsenin izlemediği serinin son filmi. Bence yeteri kadar eğlenceliydi. Sanatsal hiç bir kaygı gütmeden sadece gülmek için izlenecek bir film olarak değerlendirin.


17. Case 39 (39. Dosya)
Bir çocuğun merkezinde olduğu korku-gerilim filmi. Dikkat çeken bir iki sahnesi var. Fena değil. Tavsiye edilir.


18. Easy A
Okulun güzel kızı Olive istemeden kendisi hakkındaki dedikodulara kaynaklık yapar. Dedikodular yayıldıkça yayılır ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Hikaye bundan müteşekkildir. Merakla izlenen bir film. İçinde bolca müstehcen kelime barındırıyor olması hasebiyle izleyicilerin bunu göz önüne alması gerekir. Eğlenceli bir film.


19. Alice in Wonderland (Alis Harikalar Diyarında)
Beğenmediğim bir Alice versiyonu. Üstelik Tim Burton çekmiş. Johnny Deep ve Helena Bohem Carter oynamış fakat bence olmamış. Görsel olarak hoş olabilir ama hikaye beni çekmedi. Hikayenin nesi var diyenler olabilir. O ne biçim finaldi öyle... Vasat bulduğum filmlerden biridir.


20. Prince of Persia: The Sands of Time (Pers Prensi: Zamanın Kumları)
Oynamadığım bir oyunun filmiymiş. Aslında çok kötü değildi fakat konu beni cezbetmedi. Biraz daha yaşı küçük arkadaşları cezbedebilir.


21. Sex and the City 2
Hatunlar toplanıp Dubai'ye giderler ve orada başlarına çeşitli hadiseler gelir. Daha çok kadınlara yönelik dizinin ikinci filmi vasat ama eğlenceli.


22. Yahşi Batı
Cem Yılmaz'dan daha iyisini beklerdim. Kesinlikle vasat ve oldukça uzun.


23. Romantik Komedi
Türk işi Romantik komedi. Bir hayli kötü konuşma var. İzlemezseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz


KÖTÜLER
24. Get Him To Greek (Zorlu Görev)
Basit esprilerin olduğu basit bir film. Şimdi Recep İvedik'i beğenmeyip bunu beğenen tipler varsa, bence Recep daha iyi... Çok müstehcen ve sıkıcı bulduğum bir film. İzlemeye değmez. (Ben tavsiye üzerine izlemiştim)


25. Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
İzlemenin hata olacağı filmlerden, ben yaptım siz yapmayın. Uzak durun.


26. Kutsal Damacana 2: İtmen
Çok basit esprilerin olduğu adam gibi konunun olmadığı bir film. Kesinlikle izlenilmemesi gerekir. (Ha budist tapınağı esprisi güzeldi. O ayrı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...