25 Kasım 2011 Cuma

Imdb'de Türk Filmi Temizliği

Imdb'nin son güncellemesi oldukça şaşırtıcı oldu. Birçok Türk filmi listelerden çıkarıldı. Bunun nedeni imdb'nin kullanıcılarına açık veri güncellemesi uygulaması oldu. Anlaşılan Türklerden pek hazzetmeyen bir kullanıcı Türk filmlerinin etiketlerini silerek onları liste dışında tutmayı başarmış.
Ben; Hababam sınıfı sınıfta kaldı, Hababam sınıfı uyanıyor ve Süt kardeşler filmlerini tekrar "komedi" olarak etiketledim. Selvi boylum ve al yazmalım için tekrar "romantik" türünü ekledim. Kibar feyzo için "romantik"  Eşkiya için ise "action" ve "romantik" türünü ekleme gereği duymadım.


Vandalizmden nasibini alan ve şimdilik listeden çıkan filmler şu şekilde sıralanıyor.

Eşkiya
Romantik film listesinde 43. sırada; Action film listesinde 32. sırada bulunan film şu an 1990'lar listesinde 32. sırada... Filmin  "romantik ve action" etiketleri kaldırılmış yerine "suç, drama ve gerilim" türleriyle etiketlenmiş.

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
Komedi listesinde 10. sıraya kadar çıkan film 31 sıradayken listeyi terk etti. Filmin komedi etiketi kaldırılmış. Tür kısmı boş bırakılmış.

Hababam Sınıfı Uyanıyor
Komedi listesinin 24. sırasındaki film şu an listeyi terk etmiş görünüyor. Filmin komedi etiketi kaldırılmış.

Kibar Feyzo
Romantik filmler listesinin bir zamanlar 10. sırasına kadar yükselen film, 48. sıradan listeyi terk ediyor. Üstelik bunun nedeni de "romantik" etiketinin kaldırılması.

Selvi Boylum Al Yazmalım
Romantik filmler listesinde 6. sıraya kadar yükselen film, 19. sıradan listeyi terk ediyor. Üstelik, filmin yine "romantik" etiketi kaldırılmış durumda.

Süt Kardeşler
Komedi filmleri listesinin 15. sırasındaki film, yine "komedi" etiketinin kaldırılması nedeniyle liste dışı kalmış görünüyor.

Kaynak icheckmovies 24 kasım 2011 güncellemesi.

Güncelleme: 28 Kasım 2011 Güncellemesiyle etiketlerini yenilediğim filmler, tekrar listeye dönüş yaptılar. Bu arada "Arabesk" filmi en iyi müzikaller listesinden yine etiketi silinmek suretiyle silinmiş. Filmi de pek hatırlamıyorum. Uygundur diyen imdb'den etiketi güncelleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...