26 Kasım 2011 Cumartesi

May (2002)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 6.8 

May, psikolojik sorunları olan bir kadındır. En büyük problemi çevresiyle iletişim kurma becerisinin zayıflığıdır. Bu yüzden çevresince tuhaf olduğu düşünülmektedir. Annesi ona bir oyuncak bebek hediye edecek ve May'in en yakın arkadaşı cam fanusun içinde ki bu bebek olacaktır. May, yenemediği yalnızlığına çözüm ararken, tuhaf davranışları çevresini ürkütmesine neden olacaktır. Nihayetinde kendi arkadaşını yapma gibi bir fikre sahip olacaktır. 

Biraz Frankenstein, biraz da Repulsion (1965) tadında bir film. Tabii ikisinden de farklı. Bir sahnesinde ki Frankenstein dövmesi de oldukça manidar. Filmin başında ki aşırı koruyucu anne modeli ve film süresince görülen örtük şiddette film içinde sorgulanıyor. Garip bir durum.

Film, psikolojik olmasının da etkisiyle biraz yavaş ilerliyor. Türünün korku olarak etiketlenmesi sizi yanıltmasın öyle korkutucu bir tarafı yok. Biraz kesme biçme ve kan görüntüsü var. Müstehcenlik uyarısı yapmakta fayda var. Imdb puanını yüksek bulduğumu da belirtmeliyim. 10 üzerinden 5 iyidir. Tavsiye etmem.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...