18 Aralık 2011 Pazar

Lake Tahoe (2008)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 6.6

Lake Tahoe, Meksika'nın en prestijli ödülü olan Altın Ariel ödülünü 2009 yılında kazanmış dram görünümlü bir filmdir.

Filme dram demek hatalı olur çünkü film herhangi birinin başına gelebilecek çok sıradan bir olayı konu edinmiştir. Arkasında başka bir düşünce aramak bence gereksiz olur. Filmin türü de bana kalırsa "Rutin" olarak seçilmelidir. Çünkü film boyunca, sizi filme çekecek, bir çatışma unsuru yok denilebilecek düzeyde.

Filmin konusuna gelirsek, Juan; arabayı evinin yakınlarında bir yerde bir direğe vurmuştur ve aracı tamir ettirmesi gerekmektedir. İşte kahramanımız bu andan itibaren bir tamirci bulma süreci içine gireri nihayet tamirciyi bulur bu kez yedek parça aramaya başlar. Hikaye arayışlar istikametinde şekillenir. Yalnız burada çok sıradışı olaylar cereyan etmez. Ülkemizde yaşayan herhangi birinin tamirci hikayesi daha cezbedici olabilir.

Film, genelde gençlik hallerine yer veriyor. Kendi sorununa çözüm bulmaya çalışan bir genç var ortalıkta, bu arada filmin çok çok ağır olduğunu da belirtmem de fayda var. Ben hızlandırarak izledim. O kadar ağır yani. Kimseye tavsiye etmem. Başka bir film bakının. Imdb puanı benim için yanıltıcı. 3 puan kafiidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...