15 Aralık 2011 Perşembe

Los olvidados (1950)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 8.2

Tabiri caizse 1951 yılında Meksika Akademi Ödülleri, Ariel'i silip süpüren ve onbir dalda ödül kazanan filmdir. Sokak serserilerinin yaşamını konu edinen bir dram ve suç filmidir.

Filmin başında ki bu filmdeki karakterler gerçektir ve içinde iyimserlik yoktur uyarısı ve uyarıyı yapan arkadaşın ses tonu, sanki bir brifing alacakmışsınız izlenimi oluşturuyor. Karakterlerin gerçekliğini bilmem ama bütün karakterlerin bir zaafı ve kötülük meyli olduğu açıktır. Özellikle ahlak dersi veren, kör şarkıcı Don Carmelo'nun da ahlaki olarak zayıflığı göze çarpmaktadır. 

Film, Meksiko şehrinde ki sokak çocukları ile ilgili. Jaibo, cezaevinden kaçmış bir firaridir. Henüz 20'li yaşların başındadır. Çevresine topladığı çocuklarla beraber hırsızlık, gasp gibi suçlar işlemektedir. Hedefinde ise kendilerine karşı koyamayacak engelli insanlar vardır. Anlayacağınız, Jaibo insanlıktan çıkmış, şerefsizin önünde gideni bir tiptir. Herneyse kendisini ispiyonladığını düşündüğü arkadaşına karşı planları vardır. Bu planları uygulamak için henüz 12-13 yaşında olan Pedro'nun yardımını alacaktır. İşler bu noktadan sonra değişir.Film, ailenin çocuklar üzerindeki sorumluluğuna ve arkadaş seçiminin değerine de işaret etmektedir.

Süre kısadır, yaklaşık 75 dakika kadar. Sürenin kısalığı izlenebilirliği arttırmış görünmektedir. Siyah beyazdır ve imdb puanı oldukça iyidir, benim de bu konu da bir itirazım yoktur.

Bunu seven bunu da sever; Ali Zaoua, prince de la rue (2000)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...