31 Ocak 2012 Salı

La ardilla roja (1993)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 7.3  

Twitter'da bir kullanıcının hayatımın filmi dediği ve bunun üzerine izlediğim filmdir. Herkesin hayatı farklı, aldanmamak lazım. Cannes'dan Goya'dan ödülle dönmüş bir Julio Medem filmi.

Buram buram 90'lar hatta biraz 80'ler kokan bir film. Jay, tam intihar edecekken, yanıbaşında bir motosiklet kazası vuku bulur. Kadının biri motosikletten savrulur, korkulukların üzerinden sahildeki kumların üzerine düşer. Jay, kadına yardım etmeye gider. Kadın hafızasını kaybetmiştir. Jay, onun bu durumundan istifade eder ve kendini onun sevgilisi olarak tanıtır. Birlikte Göl kıyısında bir kamp alanına giderler. Kadın yavaş yavaş geçmişi hatırlarken, Jay hikayeleri kendi dünyasına uydurmanın peşindedir.

Konusu çok farklı, fakat film aynı derece de farklı değil. Jay'in rock sarkıcısı olmasından mütevellit araya giren video klip görüntülerinin suyu çıkarılmış. Imdb'de komedi, dram, müzik diye sınıflandırılsa da açık ve net bir gerilim filmi. Bu duyguyu da iyi bir şekilde veriyor. Fakat film çok müstehcen, hatta aşırı bile diyebilirim.

Benim hayatımın filmi olmaktan fersah fersah uzak, vasat bir İspanyol filmidir. Imdb puanı bence yüksek, merak edenler izlesin ama bir akıcılıkta beklemesinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...