7 Mart 2012 Çarşamba

Intouchables (2011)


Imdb Puanı: 8.4 


Dokunulmazlar; son dönemde dikkat çeken bir karma tür olan dram-komedinin yeni örneklerinden biri. Filmin başrol oyuncusu Omar Sy, filmdeki performansıyla Fransa'nın en prestijli ödülü olan Cesar'ı kazanmış.

Film; geçirdiği bir kaza sonucu yürüme yetisini kaybeden Phillipe ve ona bakıcılık yapmak durumunda kalan Driss hakkında. Driss, Phillipe'ın ihtiyacı olan hayat enerjisini bulmasında ona kılavuzluk edecektir. Oyunculuklar  oldukça iyi. Hikaye de kendini izletiyor. Yer yer esprili sahneler mevcut. fakat hikayenin arkaplanında bir dram var. Türün diğer örnekleri The Bucket List ve 50/50 ile benzerlikler taşıyor. Fakat bir Fransız filmi ve satır aralarında Fransa'ya özgü hikayeler var. 

Film izleyiclerinden olumlu tepki almış gibi görünüyor. Şu an Imdb'nin en iyi 250 filmi arasında fakat burada pek tutunabileceğini sanmam. 2010'lar listesindeyse "beş" numara da yer alıyor. Franszılar ise filmi fazlasıyla sevmiş görünüyor. Fransız film portalı http://www.allocine.fr/ sitesinde film en iyi 250 film arasında "bir" numarada yer alıyor. uzun lafı kısası seyredilmiş ve beğenilmiştir. Fakat siz yine de beklentinizi fazla yüksek tutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...