15 Mayıs 2012 Salı

All About My Mother (1999)


Imdb Puanı: 7.9

Orijinal adı "Todo Sobre Mi Madre"  Türkçesi "Annem Hakkında Herşey" olan En iyi yabancı film dalında Oscar, 7 dalda Goya ödülü ve Avrupa'dan bir çok başka ödülü kazanmış, Bir dönem Imdb Top 250'de 77. sıraya kadar yükselmiş orada burada karşıma çıkan İspanyol filmidir.

Özellikle ekşi sözlük yorumlarından sonra (bence sinema konusunda çoğu yanıltıcıdır) filmi izlemeye karar verdim.

Anne oğul beraber yaşarken, bir gün çocuk babasını sorar. Anne o gün çocuğa babasını anlatacaktır. Fakat hayatlarını değiştirecek büyük bir olay yaşarlar. Bu olaydan sonra anne yıllar önce terk ettiği eşini aramaya koyulur. Eşi seneler önce cinsiyet değiştirmiş ve hayatını kadın olarak devam ettirmektedir.

Film ilk yirmi dakika içinde iyi bir damar yakalamış gibi görünüyordu. Eğer bu durumu tüm film için geçerli olsaydı bence de oldukça iyi filmdi. Fakat sonra yaşanan hadiseler filmi şamataya götürmüş. Filmin başındaki dramatik yapıdan uzaklaştırmış.

Filmde "All About Eve" filmine göndermeler var, hem de iki farklı zamanda gerçekleşiyor. Bu da filmde ciddi bir samimiyet sorunu oluşturmuş. Karakterler ve davranışları ise gerçekçilikten oldukça uzak.

Nihayetinde film için notum olumlu değil. Dramanın kendine has dokusunu taşımıyor. İnandırıcılıktan uzak. Bir kaç müstehcen sahne ve konuşma var. Açıkcası iyi bir dram izlemek için iyi bir seçenek gibi görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...