19 Mayıs 2012 Cumartesi

Battle Royale (2000)


Imdb Puanı: 7.8   

Imdb'nin top 1000 listesinde gördüğüm ve aynı zamanda  bilim-kurgu filmleri listesinde 49. sırada bulunan bir garip Japon filmi.

Japonyada gençler büyüklerine saygısızlık yapmaktadır ve hükümet Battle Royale isimli bir program geliştirilmiştir. Bazı öğrenciler habersizce ıssız bir adaya gönderilmekte ve orada birbirlerini öldürmeye zorlanmaktadır. Nihayetinde hayatta kalan son öğrenciye yaşama hakkı verilmektedir.

Konudan anlaşıldığı üzere hikaye kaçma, kovalama ve öldürme üzerine kurulu. Bu da Action demek ve kanlı sahneler çok fazla bu da bir nevi korku filmi demek ama hikaye bu konuda pek tatmin edici değil çünkü hiç bir sürprizi yok. Korku filmini korku filmi yapan zeka yok bu filmde.

Filmde ne var? Kan var, liseli ergen Japonlar, çığlıklar var, son anda gelen aşk itirafları var. Hikaye, abartılacak bir hikaye değil. Büyüklerine saygısızlık eden Japon gençlerinin terbiye edilme yöntemi hiç akla yatkın değil. Açıkçası saçma. Şiddeti şiddetle çözmeye karar vermiş olabilirsin ama öğrenciler hiç mi empati yapmaz. Bir de buradaki durum şiddeti şiddetle çözmekte değil, kaynağını kurutmak. Nihayetinde çözüm de yok ortada.

Konu tatmin edici değil. Fakat insanların problemler karşısında verdiği tepkileri özetler nitelikte. Oyunculuklar vasatın altında. Biraz heyecan var gibi ama film çok tahmin edilebilir olduğu için o da üst seviye de değil.

Filmi ben pek beğenmedim, klasik Hollywood aksiyonu benzer bir film olan The Tournament (2009)'i tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...