20 Mayıs 2012 Pazar

The Adventures of Robin Hood (1938)


Imdb Puanı: 8.0    

3 dalda Oscar kazanmış; Rotten Tomatoes'in en iyi filmler listesinde 38. sırada bulunan bir orta çağ filmidir.

Film ingiliz halk kahramanı Robin Hood'un nasıl eşkıya olduğunun hikayesini aktarıyor. İngiliz kralı Aslan Yürekli Richard haçlı seferlerine katılınca kardeşi Prens John yerine vekil olmuştur. Fakat kralın Avusturya'da esaret altında olduğu öğrenilince Prens John'un halk üzerinde ki baskısı artar. Özellikle Saksonlar için hayat şartları zorlaşmakta ekonomik açıdan zor duruma düşen Saksonlar'ın emniyeti da kalmamıştır. Robin Hood bir Sakson asilidir ve Sherwood ormanlarında isyancıları örgütler.

Bizim Kara Murat vb. tarzda ki şimdi burun kıvırıp tarihi gerçeklerle bağdaştırmadığımız efsanevi tarihi filmlerin İngiliz versiyonudur. Robin Hood'un yüzlerce kişinin arasına tek başına dalması ve hiç yaralanmadan sağ çıkması, Önce kendisinden hoşlanmayan saraylı güzeli ayartması, herkesi tek tek öldürürken soylu birini öldürme de tereddüt etmesi ve finalde onunla düello yapması hep alışık olduğumuz türden görüntüler.

Günümüz için ortalama bir film, renkli olması güzel. Fakat Indiana Jones gibi arada giren müzikleri adamı yoruyor. Bu arada o müzikler Oscar ödülü almış ama her şey kararında olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...