20 Mayıs 2012 Pazar

Miss Bala (2011)

Imdb Sayfası
Imdb Puanı: 6.7

Geçen senenin en popüler Meksika filmidir. Goya ve Cannes'da adaylıkları bulunmaktadır. Akademi Ödülleri'ne Meksika'yı temsil etmiş fakat adaylar arasında yer almamıştır.

Daha yakın zamanda köprüye asılan Meksikalıların haberini okumuştum. Bu filmde aynı sahne mevcut. Bu film Meksikalı çeteler daha doğrusu mafya ile ilgili. Zaten Meksika diyence adamın aklına direkt çete, mafya geliyor. Adamların filmleri de bu konularla ilgili genellikle. Orada hayatın gerçeği bu demek ki.

Film, babası ve kardeşiyle yaşayan ve güzellik yarışmasına katılmak isteyen Laura ile ilgili. Laura yarışma başvurusunu bir arkadaşıyla yapar. Arkadaşının peşinden gittiği eğlence mekanına bir çete grubu tarafından silahlı baskın yapılır. Laura baskından kurtulur fakat arkadaşına ne olduğuyla ilgili bir malumatı yoktur. Arkadaşını ararken yolu baskıncı çete ile kesişir. Çete lideri bazı işlerde Laura'yı kullanmak ister...

Film, mafya, uyuşturucu ticareti gibi konulara dikkat çekiyor. Güzellik yarışmalarının arka planın da yaşanlar hakkında belki gerçek belki kurmaca bir fikir veriyor.

Sürükleyiciliği olan bir filmdir. Latin Amerika ve Meksika mafyasını merak edenler izleyebilir. Müstehcen sahneler içerir. Bu konuda diğer tavsiyem Borderland'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...