29 Haziran 2012 Cuma

Glengarry Glen Ross (1992)

Imdb Puanı: 7.9 

Steven Jay Schneider'ın "Ölmeden önce izlemeniz gereken 1001 film" listesinde ve Empire 500 listesinde de yer alan 90'lı yılların dikkat çekici filmlerinden biri.

Film, Mitch ve Murray isimli bir emlakçılık firmasına ait ofis çalışanlarının sıkıntıyla geçen iki gününü aktarıyor. Firma, ofisin satışlarından memnun değildir ve bir temsilcisini ofise göndererek ofis çalışanlarını uyarır. Bununla birlikte hafta boyunca en iyi satış yapan elemana bir Cadillac hediye edilecektir. İkinciye teselli ödülü ve diğerleri de kapı dışarı edilecektir. İşlerin buruma duruma gelmesi çalışanları zor duruma sokacak ve her biri satışlarını arttırmak için farklı yöntemler deneyeceklerdir.

Buraya kadar komedi gibi düşünebilirsiniz ama değil. Olaya oldukça gerçekçi yaklaşmışlar ve iş hayatının acımasızlığını ortaya koymuşlar. Mekanlar kısıtlı, filmin geneli ofis ortamında geçiyor. Mekan çeşitlemesi az olduğu içinde yük oyuncuların omzuna biniyor. Al Pacino, Jack Lemmon, Kevin Spacey gibi oyuncuların kusursuz oyuncuları filmi sırtlamış. Hemen hemen tamamı erkek oyunculardan oluşan film, müstehcen olmasa da oldukça kötü konuşma içeriyor.

Ben izleyici olarak bu tür filmlerden pek keyif almıyorum ama iş hayatıyla ilgili, bol diyaloglu filmleri sevenlerdenseniz, tam size göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...