18 Haziran 2012 Pazartesi

Kiss Me Deadly (1955)

Imdb Puanı: 7.7  

Kara filmlerin başka bir havası vardır. Genellikle de içinde dedektiflik hikayesi barındıranların ve suç öykülerinin de seyir keyfine doyulmaz. Adı geçen film imdb en iyi -oylanan- kara filmler ( Top Rated Film Noir) listesinde yer almakta.

Mike Hammer yolda gördüğü zor durumda kalmış bir kadını aracına alır. Kadın bir akıl hastanesinden kaçmıştır ve akıl sağlığının aslında yerinde olduğunu söylemektedir. Kısa bir yolculuğun ardından trafikte önleri kesilir Mike hayatta kalır fakat kadın ölür. Mesleği dedektiflik olan Mike, bu işin arkasında neler olduğunu merak eder ve kendi kendine işin aslını öğrenmeye koyulur.

Filmin enteresan bir yapısı var. film boyunca ne kurbanı ne de katili tanırız. Mike ile birlikte hem kurbanı hem de katili tanıma olanağı buluruz. Bu kadar gizem, özünde iyi bir şey değil. Merak ne kadar hat safhada olsa da kahramanın oradan oraya sürüklenmesi bir noktada sıkıcı oluyor. Filmin sonu da kendisi gibi tamamen net olmayan bir şekilde bitiyor. 

Her neyse türün müdavimleri için iyi bir seyirlik olabilir, dedektiflik hikayeleri sevenlerin de bakmasını tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...