24 Ağustos 2012 Cuma

Serenity (2005)


Imdb Puanı: 7.9  

Son dönemin dikkat çeken bilim-kurgu filmlerinden biri olarak ilgili listelerde kendine yer bulan film, "Imdb En İyi Bilim-Kurgu Filmleri" listesinde 50. sırada. Aynı zamanda FOK, Reddit ve Empire listelerinde yer almakta.

Dünya nüfusunun çok fazla artması insanları yeni güneş sistemleri aramaya sevk etmiştir. Bulunan yeni güneş sistemi insanların yaşayabileceği şekilde düzenlendikten sonra, gezegenler arasında İttifak (Alliance) adı verilen bir birlik kurmuşlardır. Fakat merkezden uzak gezenler, İttifak'ın gücünü kabul etmemişler ve uzun süren savaşlar gerçekleşmiştir.

Filmin kahramanı River ise Merkezi gezegenlerin baskılarından rahatsız bir çocuktur. Onun fikirleri merkezi yönetimce değiştirilmek istenir. Programlanan kızın, bir takım psişik özelliklerinin olduğu fark edilmiştir. Fakat abisi Simon, River'ın bulunduğu uzay mekiğine sızar ve onu kaçırır. İkili eski asilerin yönettiği Serenity isimli uzay mekiğine sığınırlar.

Film, üç filmle büyük oranda benzerlik taşıyor. Genel anlamda Uzay Yolu'na benzeyen film, zihne bilgi yükleme konusuyla Matrix'i hatırlatıyor. geleceği tahmin etme ise daha çok Azınlık Raporunu hatırlattı.

Türünün iyi filmlerinden olabilir. Hatta iyi düzeyde aksiyon barındırdığını da söyleyebilirim fakat türün müdavimi değilseniz o keyfi alacağınızı sanmam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...