4 Ağustos 2012 Cumartesi

Silent House (2011)


Imdb Puanı: 5.2  

Sessiz Ev, orijinali "La Casa Muda" isimli Uruguay yapımı filmin tekrar çekimi olan ABD yapımı film, 2011 yılında Sundance Film Festivali'nde seyirci ile buluşmuş. 2012 yılında ABD ve çevre ülkelerde gösterime girmiştir.

Sarah seneler önce yaşadıkları eve babası ve amcası ile geri dönmüştür evi restore edip satışa çıkarma niyetinde olan aile evi temizlemek için evde bulunmaktadır. Evsizlerin eve girmesinden rahatsız oldukları için camları ve kapılarını sıkı sıkıya kapadıkları evde elektrikler kesilmiştir. Bununla birlikte Sarah evin içinden sesler geldiğini iddia etmektedir.

Konusu itibariyle herhangi bir yenilik getirmese de merak duygusunu ayakta tutuyor. Türün müdavimleri için sonu çok kestirilebilir ve rahatsız edici bir film olmuş. Nihayetinde filmi bu şekilde noktalayan filmler aslında pek de orijinal bir final taşımış olamıyor.

Film, türünün en ilginç yapımlarından biri fakat bu durum kullanılan teknikle ilgili. Film tamamı kesintisiz çekimden ve aktüel kamera ile çekilmiş olup, Kamera bir el kamerası formatında ve bir oyuncunun elinde olmayıp (Blair Cadısı, The Tunnel, Rec gibi) yönetmenin elinde ve neredeyse kusursuz bir işçilikle kullanılmış. Bir kaç yerde netlikle ilgili sıkıntılar görsem de benim gibi seyirciler için hiç bir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum. Fakat kameranın kısıtlı mekan içindeki kesintisiz hareketi övgüyü hak eder cinsten.

Bir övgü de filmin  başrol oyuncusu Elizabeth Olsen'e. Filmi bir anlamda sırtladığını düşünüyorum.

Teknik olarak farklılığı filmi ilgi çekici kılıyor. Gerçek zamanlı filmleri sevenlerdenseniz tavsiye ederim.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...