9 Eylül 2012 Pazar

Hanyo (1960)


Imdb Puanı: 7.4   

"The Housemaid" ismiyle de bilinir. Kore filmleri ile ilgili tüm listelerde rastlayabileceğiniz  film aynı zamanda ölmeden önce izlenmesi gereken 1001 film seçkisinde de yer alıyor.

Yakışıklı müzik öğretmeni bay Kim, hem fabrika hem okul hem de yurt olan sanırım endüstri meslek lisesi stajı gibi bir kurumda çalışmaktadır. Müzik dersleri epeyce ilgi görmektedir. Bir gün genç öğrencilerinden biri piyanosuna bir ilan-ı aşk mektubu koyar. Müzik öğretmeni, öğrenciyi idareye şikayet edince öğrenci okuldan uzaklaştırma alır. Bu arada bay Kim yeni bir eve taşınmaktadır ve para denkleştirmek için özel ders vermeye karar vermiştir. Özel derse uzaklaştırma olan öğrencinin arkadaşı bayan Cho gelir. Eşi, öğrencisi ve hizmetçisi arasında sıra dışı bir dizi olay vuku bulacaktır.

Yaprak dökümü tadında bir aile dramı, içinde yeterli derece de gerilim içeriyor. Bir kaç yerde "bu kadar olabilir mi" diye sordum kendime. Seyir keyfi yüksektir ve hikaye akıcıdır.

2010 yılında filmin yeniden uyarlaması yapılmış. Açıkçası onu da izlemek istiyorum. Elli yıl sonra aynı hikayeye nasıl bir yorum getirildiği merak uyandırıyor.

Film, ortalama bir filmdir. Aile hikayelerine merak duyanlar, entrika bağımlılarına özellikle tavsiye edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...