8 Eylül 2012 Cumartesi

Maratonci trce pocasni krug (1982)


Imdb Puanı: 8.5  

The Marathon Family olarak da bilinen film, 1980'ler listesinde 22. ve En iyi komedi filmleri listesinde 30. sırada yer alıyor.

Daha önce de yine Yugoslavya yapımı olan Ko to tamo peva (1980) filmini izlemiş ve pek sıra dışı bulmamıştım. Bu filmde yine benzer dönemde geçen ve benzer dönemde çekilen bir yapım.

Altı nesildir cenaze işleri ile uğraşan ailenin altı nesli aynı evde yaşamaktadırlar ve işlerini yapmaya devam etmektedirler. Ailenin tamamı erkektir çünkü erkek doğuran bütün kadınlar ölmüştür. Her nesilden ise sadece bir aile ferdi bulunmaktır. Ailenin en büyüğü Pantelija ölünce aile için yeni bir viraja girilmiş olur. En küçük olan Mirko, ailenin birlikte iş yaptığı Billy'nin kızı Cristina'ya aşıktır. Cristina ise bu durumla pek ilgili görünmemektedir. Ailenin ise Billy'e yüklü miktarda borcu vardır. Mirko'nun babası Lucky ise büyük dedeyi yeni yapılan krematoryumda yakmayı düşünmektedir.

Bir kaç güzel espri varsa da, filmin genel havası curcuna. Nihayetinde elinizde ne var hiç bir şey. Bizim komedi filmlerimizin yanına yaklaşamaz. Türk seyircisi için iyi bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Puana ise hiç aldanmayın derim. Sırp izleyicisini abanmış 10 puana top 1000 voters puanı 5.3...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...