18 Aralık 2012 Salı

Okul Katliamlarıyla İlgili Filmler

Okul baskınları neden olur? Bu olayların arka planlarında neler var? Her biri başka bir olaya dayanan,çoğu öyküsünü gerçek bir olaydan alan okul katliamı filmlerinden izlediklerimi derliyorum.

İzlediğim tek Estonya filmidir. Şiddetin yine şiddet doğurduğu gibi önermeye sahip. Arkadaşları tarafından dışlanan bir öğrenci, kendine bir arkadaş bulacaktır. 

Incendies gibi muhteşem bir filme imza atmış Kanadalı yönetmen Denis Villenueve'ın bir diğer başarılı filmidir.Okul baskını esnasında yaşananları anlatıyor. Kendine has bir sinema dili olduğunu söyleyebilirim.

Okula bomba yerleştiren öğrencinin gözünden anlatılan bir film. İzlediğimde oldukça beğenmiştim. Burada ayrıntısı mevcut.

Yavaş yavaş ilerleyen ama sıkmayan bir Gus Van Sant filmi. Okul baskını esnasında yaşananlar farklı kişilerin gözlerinden aktarılmış.

Televizyonda rast gelip izlediğim bir filmdi. Ortalama üstü olduğunu söyleyebilirim. Fazlada hatırlamıyorum.

İçinde yüksek miktarda sistem karşıtlığı içeren fakat hümanizm içermeyen, şiddetin şiddeti doğurduğunu anlatırken abartılı bir dil kullanan ve bu yüzden empatik bulmadığım bir İngiliz filmdir. Burada ayrıntısı mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...