1 Eylül 2013 Pazar

Now You See Me (2013)



Türkiye'de Sihirbazlar Çetesi adıyla hala gösterimde olan film. Özellikle Twitter'da çokça tavsiye edildiğini görünce izledim.
Birbirinden farklı yetenekleri olan dört illüzyonist, bilinmeyen biri tarafından metruk bir eve çağrılır. Ve bir sene sonra Las Vegas'ta muazzam bir salonda muazzam bir gösteri yaparlar. Hepsi bankacı olan seyirciler arasından birinin bankası, kendisi tarafından soyulur. Bankacı bir anda Las vegas'tan Paris'e gider ve soygun herkesin gözünün önünde cereyan eder.
Olayın akabinde FBI ve Interpol olayı soruşturmaya başlar. FBI'dan soruşturmayı yürüten kişi İnterpol'den gelen hanımı olaya dahil etmek istemez. Nihayetinde ikili, sihirbazların peşine düşer.
Film, konu olarak ilgi çekici, yapımında oldukça büyük bütçeli olduğu belli (imdb'de 75 milyon dolar yazıyor.) fakat ben boşa geçen iki saatime acıdım.
Oysa güzel başlamıştı dört illüzyonistin ilgi çekici dört numarasıyla başlıyordu film hadi iyi bir şey gelecek diye beklentiye sokuyordu seyirciyi fakat o kadar çok atlanan nokta var ki filmde seyirden keyif almakta mümkün olmuyor. Adamlar biz yaptık olduya getirmişler. Bu filmi beğenmek incelikle yapılan soygun filmlerine hakaret olur.

Bu kısımda seyir keyfini engelleyebilecek bilgilere yer verilmiştir.
Sadece Paris'teki bankanın soyulması ile ilgili bile onlarca soru sorulabilir. Sadece o kadar paranın baskısı bile başlı başına büyük bir iştir. Paris gibi yabancı bir şehirde o kadar paranın aslına uygun basımı kolay bir iş değildir. Dışardan o kadar sahte paranın sokulması da pek mümkün olmayacaktır. Üstelik parayı flash kağıdı gibi malzemesinin ne olduğu belli olmayan bir kağıda basacaksın. Üstelik senin bastığın bu paranın hiç bir görevli sahte olduğunu anlamayacak? Bu bile bir film konusu eder. Yaptık oldu demişler. Sahte parayı ne yaptınız o da flash kağıdıydı iz bırakmaz demişler. Bir yığın para yanacak ortada hiç bir iz kalmayacak mümkün mü böyle bir şey. Parayı kim yaktı? Cevap yok... Daha bir dünya soru...
Ve final gerçekten muhteşem zorlama ve özellikle ters köşe yapmak için düşünülmüş ama ters köşe yapan filmlerdeki o kendi has lezzeti vermeyen doğallıktan uzak olmuş.
Bu kısmın sonu

Bu ve benzeri türde ayrıntıların önemi yok diyen biraz gösteri biraz da aksiyon olsun diyen, izler beğenir. Ama incelikle işlenmiş zeka dolu filmlerden keyif alanların beğeneceğini sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...