23 Kasım 2011 Çarşamba

Caramel (2007)


Imdb Sayfası
Imdb Puanı : 7.0

Caramel, Lübnan'ın savaş dolu öykülerinin dışında kadınların hikayelerini birleştiren renkli bir film. Bir çok festivalden ödülle dönmüş. Filmi başrolde de gördüğümüz Nadine Labaki yönetmiş. Film beş kadının öyküsünü anlatıyor.

Layale, Si Belle isimli kuaförü işletmektedir ve hayatında evli bir adam vardır. Evli bir adamla birlikte olmanın ikilemi içindedir. Nisrine, aynı kuaförde çalışmaktadır ve evlilik hazırlıkları içindedir ama evlenmeden önce çözmesi gereken problemleri vardır. Rima ise henüz kadınlığının farkında değildir. İçten içe bir yalnızlık hissetmektedir. Kuaförün müşterilerinden Jamale, eşinden ayrılmış ve oyuncu olmaya çalışmaktadır, gençliği kaybedişi onun için büyük bir sorun olarak görünmektedir. Kuaförün komşusu terzi Rose, annesi Lili'ye bakmaktadır. Lili ise artık çocuklaşmıştır ve yetişkinlere ait niteliklerini kaybetmiştir. Rose, bir başkasıyla yaşamak ve annesi arasında seçim yapmak ikilemini yaşamaktadır.

Kadınların dünyasını bir parçada olsa anlatmaktadır. Film derinlere inmemektedir. Tüm bu hikayeleri hüzünle yoğurmadan birazcık da komedi unsurları katarak anlatmaktadır. PG olarak işaretlenmiş. Müstehcenlik aşırı değil. Herkese tavsiye etmem kafa dağıtmak için izlenebilir. Özellikle yetişkin hanımlara tavsiye edilir. Imdb puanının film için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...