19 Haziran 2012 Salı

Başvuru Kitapları: FİLM

Atilla Dorsay'ın "100 Yılın 100 Filmi" benim sinemaya ilgimi başlatan kitap olmuştur. Film, bu kitaba benzer bir kitap, sürekli gözüme ilişiyordu fakat İnkilap Kitapevi'nde %25 indirimle 26 ,25 TL bulunca almak nasip oldu.

Kitap, NTV yayınlarından çıkmış. Başlangıcından günümüze sinema tarihini yönetmen merkezli anlatan kitap, sinema tarihini 7 bölümde incelemiş.
Filmin doğuşu
Sessizden sesliye
Savaş dönemi sinema
Savaş sonrası sinema ve 1950'ler
Yeni dürtüler
Siyasi filmler ve Gişe rekortmenleri
Sinema dolu bir dünya

Türler hakkında temel bilgileri içeren kitap, yönetmenlerin genellikle en iyi üç filmi hakkında bilgi veriyor. Bazı bilgilerin filmin finalini açıklar nitelikte olması filmin seyir keyfini kaçıyor. Üstelik (henüz) bir filmin finali de hatalı yazılmış. (Belle de jeur) 

Kitapta Türk sinemasıyla ilgili tek bir satır dahi yok. Üstelik Afrika sinemasıyla ilgili bir makale olmasına rağmen. Düşünün artık elin ecnebilerinin bizi nasıl algıladığını ya da Türk sinemasının uluslararası  düzeyde ilgi çekiciliğini. 

Kitap kuşe kağıda, renkli baskı ve iplik dikiş. Künyeyi okuyunca fark ettim. Çin'de basılmış. Elbette maliyetle  ilgili bir durum fakat Türkiye'de bu kitabı hakkıyla ve uygun fiyata basabilecek bir çok matbaa olduğuna inanıyorum.

Neticede; arada dönüp bakabileceğiniz, derli toplu özet bir kaynak olarak değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...