21 Ağustos 2012 Salı

The Cabin in the Woods (2011)


Imdb Puanı: 7.6    

Son dönemin dikkat çeken korku filmlerinden biri, hatta sessiz dönem klasiklerine boğulmuş Imdb Horror 50 listesi için yeni bir dönemin habercisi. Imdb horror listesinde üst sıralarda yer alırken kademeli olarak düşme eğilimi göstermiş ve şu an listede 49. sırada yer bulmuştur. Fakat ilk oylamalarla edindiği yüksek puan (sekiz puanın üzerinde) kalıcı olacağa benzememektedir.

Hafta sonu tatilini göl yakınındaki bir evde geçirecek olan beş kişilik arkadaş grubu daha önce görmedikleri bu eve doğru yola çıkarlar. Gps konumlandırma yapmaz, cep telefonu çekmez, kuş uçmaz kervan geçmez bu yerde gençleri sıra dışı olaylar beklemektedir.

Film Evil Dead'ın bir kopyasıymış gibi başlıyor. Ev bile neredeyse aynı. Hatta filmin korku öğesi bile Evil Dead filminden. Tabii bu arada bu işlerin arkasında bir grup beyaz gömlekli adamın olduğunu görüyorsunuz. Bu kısımda Truman Show, Battle Royale ve The Hunger Games filmlerine benziyor. Tabi ikinci film grubu filmi korku formatından uzaklaştırıp bilim-kurgu ve biraz da fantastik film türüne yaklaştırıyor. Film boyunca gördüğünüz beyaz gömlekli adamlar, filmde bulunan korku değil, gerilim duygusunu dahi yerle bir ediyor. Nihayetinde korku filmlerinde aradığımız finaldeki o şaşırtan ve ters köşe yapan hatta vay be dedirten zekayı bu filmde değil bulmak, en ufak kırıntısına dahi rastlamak mümkün değil. Yani daha adını yazabileceğim bir çok filmden devşirme bir çok unsuru bir araya getirerek iyi film yapılmış olmuyor.

İlk izleyenlerin bir anlık heyecanıyla sekiz puanın üstünde olan filmin puanının daha da düşeceğini düşünüyorum. Korku türü müdavimlerine kesinlikle tavsiye etmem. Fantastik film sevenler belki bakabilirler ama onların da seveceğini sanmam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...