27 Haziran 2012 Çarşamba

Microphone (2010)

Imdb Puanı: 6.1

Son yıllarda ses getiren bir Mısır filmi olan Microphone'u Mubi vesilesiyle izledim. 17 Temmuz 2012'ye kadar Mubi'de gösterimde olacak film, İstanbul, Kartaca, Kahire ve Dubai  Film Festivallerinin en iyi film ödülllerini kazanmış.

Khaled, uzun süre yaşadığı yurt dışından İskenderiye'ye döner ve bir organizasyon firması için çalışmaya başlar. Bu esnada İskenderiye'de müzikle ilgilenen amatör müzisyenlerle tanışır. Seyirci Khaled ile beraber bu müzisyenleri ve müziklerini tanır. Arada Khaled'in geçmişine dönülür.

Hikaye, vurucu yada sarsıcı değil. Hikayeyi yürüten ilgi çekici bir yönü de yok.  Khaled, bir kahraman gibi de değil filmde sanki seyirciyle diğer kahramanları buluşturan bir köprü gibi. Filmde çok sayıda yardımcı karakter var. Hikaye minik minik hikayeciklerden oluşuyor. Müzisyenler, grafiticiler, kaykaycı çocuklar, film çekmeye çalışan öğrenciler, yapımcılar, organizatörler ve aileler var filmin içinde, çok sayıda karakter hikaye içinde temas kuruyorlar birbirleriyle. Film, hip hop müzikle başlıyor ve funk, metal ve yerel Mısır müzikleriyle devam ediyor. Kesinlikle müzikler filmin çok çok ötesinde, hatta muhteşem diyebilirim. Filmi izlemeseniz bile soundtrackleri bir yerden dinleyin mutlaka.

Filme tür olarak dram diyebilirim.Fakat ağlatan bir dram değil.  Müzikle ilgili yapılan iyi filmler arasında olduğunu söyleyebilirim. Arada politik mesajlar var ama abartıya kaçılmamış. Oturup ailece izlenebilecek bir içeriğe sahip, kötü konuşma yada müstehcenlik yok.

Farklı kültürleri merak eden, Orta doğu sinemasını seven ve Müzikle ilgili filmlere ilgi duyanlara bilhassa tavsiye ederim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...